jadi hari ini nak kongsi sedikit resepi kek batik dekat korang..
Bahan-Bahannya :
- 250gram buttercup
- 250gram buttercup
- 2 paket biskut marie
- 3 cawan milo
- 1 cawan serbuk koko
- 1 tin susu pekat
- 1 cawan air
Cara-Caranya :
- Panaskan kuali ,buka api sederhana. Cairkan butter dlm kuali. selepas itu masukkan susu pekat
- Seterusnya masukkan milo,serbuk koko dan air.kacau hingga sebati
- Masukkan biskut marie dan kacau sebati agak-agak dlm 5-7 mnit.saya suka masak lama supaya biskut tu lebih lembut mcm kek dan tidak terlalu keras
- Lampirkan plastik dalam loyang untuk memudahkan kek batik dikeluarkan daripada loyang nanti
- Masukkan kek batik yg siap dimasak tadi ke dlm loyang dan padatkan
- Masukkan ke dalam peti ais selama 1 jam
- Bila dah keras boleh keluarkan dan hidang..
No comments:
Post a Comment